Elmentem!Borleves narancsos piskóta tallérral
Hozzávalók:
- 5 dl édes fehérbor
- 3 dl víz
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 db fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- fél narancsból nyert narancshéj
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- narancsos piskóta tallér
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A fűszereket vízben összeforraljuk.(fahéj, szegfűszeg, narancshéj)
A bort és a vizet összeforraljuk, majd beletesszük a cukor felét, a vaníliás cukrot, és hagyjuk hogy a cukor feloldódjon benne.
A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport is. Vízgőz felett hozzászűrjük a fűszeres vizet (a fűszerek nélkül) majd hozzáadjuk a tojásos krémhez. Folyamatosan kevergetve, lassan hozzáöntjük a bort is, és addig keverjük míg sűrűsödni kezd.
A levest kihűtjük és narancsos piskóta tallérral vagy tejszínhabbal tálaljuk
Tipp / megjegyzés:
A piskótából formákat vágunk ki és azt tesszük a levesbe, a többi meg jó lesz nasinak.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!