Bőrös malac töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, a zöldségeket hozzáadva átpároljuk.
Hozzáadjuk a beáztatott, és kicsavart zsemléket, a tojást, a petrezselymet és a fűszereket.Alaposan összedolgozzuk.
A felszúrt malachúst megtöltjük a töltelékkel, majd hústűvel megtűzzük. Egy tepsibe helyezzük, fél liter víz és fél dl olaj keverékével gyakran locsolgatva közepes lángon pirosra sütjük.
Párolt káposztával tálaljuk. Egy fej vöröshagymát vékonyra szeletelünk, a káposztát is felszeleteljük vékonyra. A hagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a káposztát, ízlés szerint ecetet, cukrot és kevés vizet adunk hozzá, hozzáadjuk a reszelt almát is, és lefedve készre pároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A húst fedjük le fóliával, és időnként locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. A végén a fóliát levéve pirítsuk meg.