Főoldal / Sertés ételek / Bőrös malac töltve

Bőrös malac töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bőrös malac töltve

Bőrös malac töltve

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 2 cs. mirelit vegyes zöldség
  • 1 egész tojás
  • 2 zsemle
  • só, bors
  • pástétom fűszer keverék
  • petrezselyem
  • 1 kg vörös káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 db alma
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, a zöldségeket hozzáadva átpároljuk.

Hozzáadjuk a beáztatott, és kicsavart zsemléket, a tojást, a petrezselymet és a fűszereket.Alaposan összedolgozzuk.

A felszúrt malachúst megtöltjük a töltelékkel, majd hústűvel megtűzzük. Egy tepsibe helyezzük, fél liter víz és fél dl olaj keverékével gyakran locsolgatva közepes lángon pirosra sütjük.

Párolt káposztával tálaljuk. Egy fej vöröshagymát vékonyra szeletelünk, a káposztát is felszeleteljük vékonyra. A hagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a káposztát, ízlés szerint ecetet, cukrot és kevés vizet adunk hozzá, hozzáadjuk a reszelt almát is, és lefedve készre pároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A húst fedjük le fóliával, és időnként locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. A végén a fóliát levéve pirítsuk meg.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére