Bőrös malacsült sörrel locsolva
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, és néhány órára beteszem a hűtőbe.
Majd egy tepsibe teszem disznózsírra, és fóliával letakarva beteszem az előmelegített sütőbe.
A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, tepsibe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, és beteszem a sütőbe.
A káposztát legyalulom.
A karikára vágott lilahagymát serpenyőben megpirítom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel. 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, és átkapcsolok grill fokozatra. (így szép pirosra megsül)
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.
Tipp / megjegyzés:
Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.
Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.