Borsikafüves marharagus lasagne
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Sós vízben kifőzzük a lasagne tésztalapokat.
Közben az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a husit és a borsikafüvet, ami nagyon finom ízt ad az ételnek.
(Ez utóbbi nekem az erkélyen egy kisebb cserépben is bírja, és elég igénytelen, mert azt is túléli, ha sokáig nem locsolom)
Mikor picit átsült, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Aki nem szereti, az le is húzhatja a bőrét (pár másodpercre forrásban levő vízbe kell tenni, akkor könnyen lejön).
Egy tepsi (vagy szögletes hőálló edény) aljára egy kis olívaolajat öntünk, majd ráfektetünk két lasagne lapot. Szórunk rá a húsos raguból, amire egy kis sajtot. Befedjük a következő kettő lasagne lappal, majd így folytatjuk a rétegezést amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére simítjuk a tejfölt és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.