Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal – paleo
Hozzávalók:
A páchoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket sóval és borssal bedörzsöljük. A pác hozzávalóit keverjük simára, ha túl száraz lenne, adjunk még hozzá vizet. Kenjük be a hússzeletek mindkét oldalát, és legalább 1-2 órát hagyjuk állni. Akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük.
Serpenyőben süssük elő a hús mindkét oldalát, 2-3 perc alatt, majd tegyük őket egy lapos jénaiba vagy tepsibe. Takarjuk le fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd a végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Víz nem kell alá, a húsban van elég nedvesség.
A zellert hámozzuk meg, vágjuk kockára és forró olajban süssük aranysárgára. Szedjük konyhai törlőpapírra, majd ízlés szerint sózzuk meg. De ízlés szerint pirospaprikával, vagy kevés köménnyel is meg lehet szórni.
Tipp / megjegyzés:
Sertéshús helyett bármilyen hússal elkészíthető, ugyanolyan finom.