Főoldal / Szárnyas Ételek / Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 leveles tészta
  • magyaros fűszerkeverék
  • 1 kis cs franciasaláta alap
  • 1 fej fokhagyma 
  • 1 fej lilahagyma
  • kevés olaj és vaj
  • zöldhagyma szár, a díszítésnek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat tepsibe tesszük, hozzáadjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát és hagymát és magyaros fűszerkeveréket, felöntjük félig vízzel.
A sütőben készre főzzük, leöntjük róla a vizet. Kevés olajjal felöntjük, befűszerezzük, és pirosra sütjük.

A leveles tésztát kiengedjük. Lisztezett deszkák kinyújtjuk, és csirkecomb nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
Minden téglalapra rakunk a csirkecombokból, kicsit ráhajtjuk, a végeit összenyomjuk.

A megmaradt leveles tésztából vékony csíkokat vágunk, és rátesszük a tetejére.

A sütőben készre sütjük.
A zöldséget pár percre forró vízben pároljuk, leszűrjük, majd kevés vajon 2 percig tovább pároljuk.

Zöldhagyma szárral díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A hagyományos csirke elkészítést egy kicsit meglehet bolondítani ,mindjárt más lesz az íz világa.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére