Börtönbe zárt csirkecombok párolt zöldséggel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat tepsibe tesszük, hozzáadjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát és hagymát és magyaros fűszerkeveréket, felöntjük félig vízzel.
A sütőben készre főzzük, leöntjük róla a vizet. Kevés olajjal felöntjük, befűszerezzük, és pirosra sütjük.
A leveles tésztát kiengedjük. Lisztezett deszkák kinyújtjuk, és csirkecomb nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
Minden téglalapra rakunk a csirkecombokból, kicsit ráhajtjuk, a végeit összenyomjuk.
A megmaradt leveles tésztából vékony csíkokat vágunk, és rátesszük a tetejére.
A sütőben készre sütjük.
A zöldséget pár percre forró vízben pároljuk, leszűrjük, majd kevés vajon 2 percig tovább pároljuk.
Zöldhagyma szárral díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
A hagyományos csirke elkészítést egy kicsit meglehet bolondítani ,mindjárt más lesz az íz világa.