Főoldal / Desszertek / Borzas szelet II

Borzas szelet II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borzas szelet II

Borzas szelet II

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek. tejföl
  • egy fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • lekvár (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe két kanál kakaóport gyúrunk és folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük. Ugyanis ez a tészta reszelésre kerül és így ha kicsit megfagy sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

A másik tésztát kinyújtjuk és margarinnal kikent liszttel meghintett tepsibe tesszük.
A tetejét tetszés szerinti lekvárral megkenjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral összekeverjük a darált dióval. A diós habot a lekváros lapra simítjuk, majd a tetejére reszeljük a fagyasztóból kivett kakaós lapot.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére