Bosnyák szelet
Hozzávalók:Az első tésztához:
A második tésztához:
A kenéshez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20×36 cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóját is hozzá tesszük és alaposan összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.
A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.
A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk belőle és a lekváros tésztára ráhelyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/