Főoldal / Desszertek / Bosnyák szelet

Bosnyák szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bosnyák szelet

Bosnyák szelet

Hozzávalók:

Az első tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristály cukor
  • 10 dkg margarin
  • fél cs. sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A második tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 dkg kristály cukor
  • 8 dkg darált dió

A kenéshez:

  • szilvalekvár

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20×36 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóját is hozzá tesszük és alaposan összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.

A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.

A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk belőle és a lekváros tésztára ráhelyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Bosnyák szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére