Brassói aprópecsenye II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet majoránnát szórunk rá.
Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.
Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.
Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!