Főoldal / Egytálételek / Brassói káposzta

Brassói káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brassói káposzta

Brassói káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek paradicsom püré
  • só, bors,
  • majoranna
  • piros paprika
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát felkockázzuk. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A káposztát vastagabb szeletekre gyaluljuk.

Kisütjük a szalonna zsírját és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Piros paprikát szórunk rá, elkeverjük és beletesszük a húst. Nagy lángon addig kevergetjük, amíg kifehéredik.

Beleszórjuk a fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsom pürét is. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik és a hús megpuhul. A káposztát megpároljuk az olajon. Hozzákeverjük a húst és tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Olyan ételt akartam főzni, amit a paleo étrendet kedvelő lányom is nyugodtan megehet.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére