Brokkoli krémleves sok krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy lábosban kevés vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Sózom, borsozom, beleteszem a megtisztított, és kockákra vágott burgonyát, feleresztem vízzel, és beleteszem a leveskockát.
Mikor a krumpli félig megfőtt, ráteszem a rózsákra szedett brokkolit. Puhára főzöm.
Leveszem a tűzről, és pár darab krumplit félreteszek (levesbetétnek).
A levesbe keverek egy kevés tejszínt, majd botmixerrel pürésítem.
Tálaláskor teszek a levesbe a félretett főtt krumpliból, meglocsolom kevés tejföllel, és szórok rá curryt és kurkumát.
Tipp / megjegyzés:
Brokkoli krémlevest már sokféleképp készítettem. Most egy egyszerűt mutatok.