Főoldal / Levesek / Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dkg Rama margarin
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, a krumpli pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Hevítsük fel a margarint és az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkolit, és a kockára vágott krumplit.

Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük puhára.

A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza tűzre.
A tejfölt keverjük simára a mustárral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk ki, és pár percig még főzzük.

Tipp / megjegyzés:

Tálaláskor a krémlevest csepegtessük meg olívaolajjal, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére