Brokkolis besameles csirkemell
Hozzávalók:
A besamelmártáshoz:
A tetejére:
Az elősütéshez:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén sózzuk, majd őrölt borssal meghintjük.
Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a hús szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük rajta.
Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba sorakoztatjuk, de nem szorosan egymás mellé.
A brokkoli rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük a besamelmártást.
Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és folyamatosan kevergetve csomómentesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A tepsiben várakozó hús szeleteken elosztjuk a brokkoli rózsákat, majd mindegyik tetejére adagolunk a mártásból és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.
Rizzsel vagy hasábburgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!