Főoldal / Szárnyas Ételek / Brokkolis csirke pecsenye

Brokkolis csirke pecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brokkolis csirke pecsenye

Brokkolis csirkepecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • fél szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kanál olaj
  • fél deci fehérbor
  • őrölt bors
  • majoránna
  • piros kaliforniai paprika
  • fél kiló brokkoli
  • 1 közepes alma
  • 2-3 kanál szójaszósz
  • 2 kanál liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra megfőzzük, és leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockákra vágjuk. A szójaszósszal összekeverjük, és fél órát letakarva hűtőbe tesszük.

A póréhagymát kis karikákra, a paprikát apró kockákra felvágjuk.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát,, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és hozzákeverjük a cukkinirózsákat.
Egy percig alatt összeforgatjuk és félretesszük.

Egy másik serpenyőben 2-3 evőkanál  olajat forrósítunk.
A húsokat kivesszük a hűtőből a két kanál liszttel megszórjuk, és a forró olajban 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a majoránnát.

Hozzáadjuk az almadarabokat, felöntjük a borral és fedővel lefedve 3-4 perc alatt puhára pároljuk.
Apró kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére