Brokkolis csirke pecsenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra megfőzzük, és leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockákra vágjuk. A szójaszósszal összekeverjük, és fél órát letakarva hűtőbe tesszük.
A póréhagymát kis karikákra, a paprikát apró kockákra felvágjuk.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát,, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és hozzákeverjük a cukkinirózsákat.
Egy percig alatt összeforgatjuk és félretesszük.
Egy másik serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk.
A húsokat kivesszük a hűtőből a két kanál liszttel megszórjuk, és a forró olajban 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a majoránnát.
Hozzáadjuk az almadarabokat, felöntjük a borral és fedővel lefedve 3-4 perc alatt puhára pároljuk.
Apró kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!