Főoldal / Szárnyas Ételek / Brokkolis csirkemell, hagymás bulgurral

Brokkolis csirkemell, hagymás bulgurral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brokkolis csirkemell, hagymás bulgurral

Brokkolis csirkemell, hagymás bulgurral

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell filé
  • 1 kis fej brokkoli
  • só, bors
  • 30 dkg reszelt sajt

A besamelmártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 2-3 ek. liszt
  • 3dl tej
  • Só, bors, szerecsendió

A körethez:

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket ha szükséges, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hús szeleteket egy hőálló tál aljába sorakoztatjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára megfőzzük. A brokkoli rózsákat a hús szeletekre halmozzuk.

Elkészítjük a besamelmártást.
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk, hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet, elkeverjük, majd felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá. Sűrű krémmé főzzük.

A besamelmártást a brokkolis hús tetejére öntjük és megszúrjuk reszelt sajttal. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A végén levesszük róla a fóliát és hagyjuk, hogy megpiruljon a teteje.

Elkészítjük a köretet.
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Majd rátesszük a bulgurt elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, lefedjük a fedővel és addig főzzük tartalék lángon, míg a víz elpárolog és a bulgur megpuhul.

A brokkolis csirkemellet a hagymás bulgurral tálaljuk.

Brokkolis csirkemell, hagymás bulgurral 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére