Brokkolis zöldség felfújt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgarépát, a zellert, és a vöröshagymát felkockázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük.
Vajon megpároljuk a 30 dkg sárgarépát a hagymával. A zöldség fűszerrel, szerecsendióval, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Lefedve puhára pároljuk.
Közben a zöldborsót, a brokkolit, a zellert és a maradék sárgarépát sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és hideg vízben lehűtjük.
A tejszínes sárgarépát botmixerrel pürésítjük.
Felverjük a tojásokat.
A tojásokat, a blansírozott zöldséget és a kihűlt pürét összekeverjük. Kizsírozott tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 180 fokon kb. 50 percig sütjük.