Főoldal / Egytálételek / Brokkolis zöldség felfújt

Brokkolis zöldség felfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brokkolis zöldség felfújt

Brokkolis zöldség felfújt

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 25 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 nagy zeller
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • zöldség fűszer
  • szerecsendió
  • 2 ek. vaj
  • 7 tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgarépát, a zellert, és a vöröshagymát felkockázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük.

Vajon megpároljuk a 30 dkg sárgarépát a hagymával. A zöldség fűszerrel, szerecsendióval, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Lefedve puhára pároljuk.

Közben a zöldborsót, a brokkolit, a zellert és a maradék sárgarépát sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és hideg vízben lehűtjük.

A tejszínes sárgarépát botmixerrel pürésítjük.

Felverjük a tojásokat.

A tojásokat, a blansírozott zöldséget és a kihűlt pürét összekeverjük. Kizsírozott tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére