Brokkolival kelbimbóval töltött fasírt
Hozzávalók:
Tetejére:
Tepsi kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbót megtisztítjuk.A brokkolit és a kelbimbót egy lábosba tesszük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csípet sóval, 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt,leszűrjük, és langyosra hűtjük.
A darált húst egy mély tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást, a megtisztított és apróra zúzott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint majorannával, rozmaringgal ,őrölt pirospaprikával, őrölt borssal, gyömbérrel, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemle morzsát, és az áztatott, majd jól kifacsart kenyeret.
Jól össze dolgozzuk.
Egy 38×36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk.
Ezután letépünk egy tepsi méretű alufóliát, megolajozzuk, és a fasírt masszánk felét elterítjük rajta. A brokkolis kelbimbó felét a fasírt massza közepére halmozzuk hosszanti irányban, majd a fólia segítségével felcsavarjuk.
A fasírt rudat a fóliáról a tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk.A maradék masszával, és brokkolis töltelékkel ugyanígy járunk el.
Végül felvert tojással megkenjük a töltött fasírtok tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 40perc alatt készre sütjük.
A tepsiben kicsit állni hagyjuk,majd felszeleteljük.
Bármilyen körettel, és savanyúsággal tálalhatjuk.