Brownie
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 175 C fokra, azután kikenek, vagy sütőpapírral kibélelek egy 24cm átmérőjű,nem túl magas tortaformát.(akár gyümölcstortaforma is megteszi)
Az ét csokit apró darabokra vágom,és beleszórom egy keverőtálba.
Hozzáadom a lisztet, a cukrot, a kakaóport meg a sütőport.
Ezután előveszek egy kisebb tálat feloldom benne az instant kávét 2ek langyos vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat, és kézi habverővel simára keverem az egészet.
A sűrű, tojásos-kávés-olajos masszát fakanállal összedolgozom a kakaós-sütőporos-csokidarabkás-liszttel,és a kész masszát a tortaformába simítom.
Elosztom a tetején a dióbelet.
A vékony de tartalmas csokitortát 18-20perc alatt forró sütőben megsütöm.
Fontos, hogy ne süssük túl.
Ha kihűlt a tetejét megkenjük ízlés szerinti lekvárral,majd bevonjuk csokoládéval a tetejét.
Tipp / megjegyzés:
Nevét a színéről kapta, tetejét gyakran vonják be csokoládéval, de előfordul, hogy cukormáz kerül rá. Sokszor tálalják tejszínhabbal vagy fagylalttal ezt a finom csokoládés süteményt. Találhatunk olyan receptet is melyben a tésztát dióval, mandulával, mogyoróval dúsítják, illetve fehér csokoládéval is készítik.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, ajánlom mindazoknak akik szeretik a kakaós/csokis édességeket.
Könnyen, gyorsan elkészíthető sütemény, így kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.