Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. Majd lereszeljük és megsózzuk. (nem kell sok só, mert a töltelékben lévő bryndza sós) Megszórjuk liszttel, és összegyúrjuk, majd kidolgozunk egy nem ragadós tésztát. Nem kell sok lisztet hozzáadni, mert kemények lesznek.
A töltelékhez összekeverjük a bryndza-t a reszelt krumplival.
A tésztát kinyújtjuk és derelye formával kiszaggatjuk, majd rátesszük a tölteléket és lezárjuk.
Mikor mindet megtöltöttük, felteszünk forrni vizet csipet sóval, és mikor forr beletesszük a derelyét.
Ennek a tésztának igazán csak egy pillanat kell, mikor feljönnek a tetejére, máris ki kell tálba. Egy kicsit meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
A szalonnát megpirítjuk együtt a vöröshagymával és ezzel megöntözzük a kész derelyét.
Tejföllel meglocsolva zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!