Főoldal / Tészta ételek / Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával

Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával

Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg liszt (rétes)
  • ízlés szerint só

A töltelékhez:

  • 125 g bryndza
  • 10 dkg reszelt főtt krumpli

A tetejére:

  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. Majd lereszeljük és megsózzuk. (nem kell sok só, mert a töltelékben lévő bryndza sós) Megszórjuk liszttel, és összegyúrjuk, majd kidolgozunk egy nem ragadós tésztát. Nem kell sok lisztet hozzáadni, mert kemények lesznek.

A töltelékhez összekeverjük a bryndza-t a reszelt krumplival.

A tésztát kinyújtjuk és derelye formával kiszaggatjuk, majd rátesszük a tölteléket és lezárjuk.

Mikor mindet megtöltöttük, felteszünk forrni vizet csipet sóval, és mikor forr beletesszük a derelyét.

Ennek a tésztának igazán csak egy pillanat kell, mikor feljönnek a tetejére, máris ki kell tálba. Egy kicsit meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze.

A szalonnát megpirítjuk együtt a vöröshagymával és ezzel megöntözzük a kész derelyét.

Tejföllel meglocsolva zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Bryndzás derelye, pirított szalonnával és vöröshagymával 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére