Főoldal / Egytálételek / Burgonya gratin

Burgonya gratin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonya gratin

Burgonya gratin

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • rozmaring vagy kakukkfű ízlés szerint (akár el is hagyható)
  • só, bors
  • sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk (a legjobb, ha legyaluljuk).

Egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket Minden réteget megsózunk.

A tej és a tejszín keverékében, kis lángon felolvasztjuk a vajat, reszelünk bele szerecsendiót, fűszerezzük sóval, borssal.
Ráöntjük a krumpli szeletekre, Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és friss kakukkfű vagy rozmaring levelekkel.
200 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.

Egyszerű, de nagyon finom egytálétel, mely akár köretként is tálalható.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére