Burgonyapürével töltött tarja gombamártással
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Panírhoz:
Mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, sós vízben készre főzzük.
Ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lereszelt trappista sajtot és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk.
Minden tarjaszeletre rakunk a burgonyamasszából és uborkából is, aztán szorosan feltekerjük.
Előbb tojásban, majd lisztben, újból tojásban meghempergetjük, és olajban készre sütjük.
A gombáról a vizet leszűrjük, az uborkát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a gombához.
Kevés olajon összepároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sót, és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A kész étel mellé kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Tölthető bármivel, a fantáziánk szab határt.