Főoldal / Sertés ételek / Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt, főtt sertéstarja szeletelve

​Töltelékhez:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 1 tojás
  • kb. 3 ek liszt
  • 5 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • csemegeuborka

Panírhoz:

  • 2 tojás
  • liszt

Mártáshoz:

  • 1 dobozos champion gomba
  • 4 db csemegeuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés liszt, só
  • kevés főzőtejszín

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, sós vízben készre főzzük.
Ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lereszelt trappista sajtot és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk.

Minden tarjaszeletre rakunk a burgonyamasszából és uborkából is, aztán szorosan feltekerjük.
Előbb tojásban, majd lisztben, újból tojásban meghempergetjük, és olajban készre sütjük.

A gombáról a vizet leszűrjük, az uborkát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a gombához.

Kevés olajon összepároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sót, és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A kész étel mellé kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tölthető bármivel, a fantáziánk szab határt.

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással 4.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére