Burgonyás lángos
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. (kb 5-10perc)
A lisztet tegyük egy mély tálba, adjuk hozzá a sót, az áttört burgonyát és a felfutott élesztőt. Alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha már összeállt, vegyük ki egy deszkára, és úgy dagasszuk kb. 10 percig. Majd tegyük vissza a tálba, akarjuk le, és hagyjuk langyos helyen a duplájára-háromszorosára kelni.
A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat szaggatunk, és enyhén olajozott tálcán vékonyra elnyomkodjuk. Forró bő olajban megsütjük a lángos mindkét oldalát.
A zúzott fokhagymát egy pohárba tesszük, adunk hozzá egy kevés vizet, és állni hagyjuk.(ízlés szerint egy picit megsózhatjuk) Ezzel a fokhagymás kencével ízlés szerint kenjük át a megsült lángosok tetejét.
Reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a kelesztés idejét.