Főoldal / Desszertek / Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 közepes burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 1 cs. élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek só

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • pici tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón átnyomjuk.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a rámát, a tejet, a tojás sárgáját, a sót, és alaposan összegyúrjuk. Ha túl puha a tésztánk tegyünk hozzá még lisztet.

Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 részre hajtjuk. Ezután 2 cm vastagra sodorjuk, és a tetejét berácsozzuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól kellő távolságra, és letakarva 10 percet kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással a burgonyás pogácsa tetejét.

180fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A tészta állaga függ a liszttől és a burgonyától. Ezért ha túl puha, tegyünk még hozzá annyi lisztet, hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére