Burgonyás rakott káposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megfőtt burgonyának lehúzom a háját, és amikor kicsit kihűlt karikákra szeletelem.
A kolbászt is felkarikázom.
Az olajat egy serpenyőben felhevítem, és a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne, majd kiszedem az olajból.
A káposztát kicsit megdinsztelem az olajon.
A kolbász karikákat, a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.
A sütőedényt olajjal kicsit kikenem, és morzsával meghintem.
A sütőedény aljára teszek a káposztából, erre teszem a párolt hagymát.
A hagymára a burgonya karikákat a kolbász karikákat sonkaszeleteket és erre tejfölt és reszelt sajtot.
Majd ismét káposzta, és addig folytatom a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejét káposztával tejföllel és sajttal zártam le.
190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütöm.
10-15 perc után a tetejét/ vagy az alufóliát leveszem róla, és szép pirosra sütöm.
A burgonyás rakott káposzta nagyon finom, laktató étel. Tálaláskor adhatunk mellé ízlés szerinti savanyúságot, vagy meglocsolhatjuk a tetejét tejföllel.