Burgonyás tejlepény
Hozzávalók:
A tepsi kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A nyers burgonyát meghámozzuk,vékonyra felszeljük.
Én az uborka gyalun végeztem a szeletelést, jó vékony lett.
A krumplit megmossuk, levétől lecsepegtetjük, az apróbbra vágott gépsonkával, kevés sóval összekeverjük és az előkészített tepsibe tesszük.
250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
A tojásokat a liszttel, tejjel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítve simára keverjük.
A 15 perc letelte után a burgonyára öntjük, és még 35-40 percig sütjük 250 fokon.
Sütés közben alufóliával befedjük, hogy a teteje el ne égjen.
Gépsonka helyett bacon szalonnával, sonkával is készíthető.
Tejföllel fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!