Főoldal / Egytálételek / Burgonyás tejlepény

Burgonyás tejlepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás tejlepény

Burgonyás tejlepény

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 liter tej
  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • 25×25 cm-es tepsi

A tepsi kenéséhez:

  • margarin vagy olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A nyers burgonyát meghámozzuk,vékonyra felszeljük.
Én az uborka gyalun végeztem a szeletelést, jó vékony lett.

A krumplit megmossuk, levétől lecsepegtetjük, az apróbbra vágott gépsonkával, kevés sóval összekeverjük és az előkészített tepsibe tesszük.
250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

A tojásokat a liszttel, tejjel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítve simára keverjük.
A 15 perc letelte után a burgonyára öntjük, és még 35-40 percig sütjük  250 fokon.

Sütés közben alufóliával befedjük, hogy a teteje el ne égjen.

Gépsonka helyett bacon szalonnával, sonkával is készíthető.

Tejföllel fogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére