Burgundi marharagu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst vágjuk fel nagyobb kockákra, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal. Ezután szórjuk meg liszttel, és alaposan forgassuk össze.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, tegyünk bele néhány kocka húst, és süssük elő, majd a maradék húskockákkal is így járjunk el.
A visszamaradt zsiradékba süssük ki a felkockázott szalonnát, majd adjuk hozzá a megtisztított, és vastagabb karikákra felvágott zöldségeket, és pár percig pirítsuk.
Ezután szórjuk rá az apróra felvágott fokhagymát, majd tegyük bele az elősütött húst, a negyedekbe vágott vöröshagymát, és a feldarabolt paradicsomot (v. paradicsompürét). Végül öntsük fel a borral, és a marhahúslevessel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
Egy jénaitálba öntsük bele az előkészített ragut, majd fedjük le.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a lefedett jénaitálat, és alacsony hőmérsékleten kb. 3 óra alatt pároljuk puhára. Közben azért többször nézzünk rá, és ha szükséges pótoljuk a folyadékot.(ezalatt az idő alatt a hús és a zöldségek megpuhulnak, és a szaft szépen besűrűsödik)
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a ragu mellé kínálhatunk krumplipürét, vagy puha kenyérszeleteket.