Cappuccino szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül hozzá keverjük az étolajat is.
Megfelezzük a tésztát. 24×39 cm-es tepsiben 180 fokon 2 db lapot sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
Az egyik vaníliás pudingport a cukrokkal (10 dkg porcukor,1 vaníliás cukor),és 3 dl tejjel felfőzöm és melegen hozzákeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük.
A cappuccino port meleg vízben feloldjuk, belekeverjük a pudingport, hozzáöntjük a 2,5 dl tejet, majd a cukorral felfőzzük.
Még melegen hozzá keverjük a vajat és kihűtjük.
A krémeket kihabosítjuk és a betöltjük a tésztát.
Az első lapra a kávés krémet simítjuk,befedjük a másik lappal és a tetejére simítjuk a vaníliás krémet.
Fésűs habkártyával cifrázzuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.
Jó étvágyat kívánok a finom cappuccino sütihez!