Cappuccinohabos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A sziruphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és egyenként a tojások sárgáját is. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a tojásos masszába forgatjuk.
Egy 25 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet.
A tojást, a cukrot, a cappuccinót, a kávéport és a vajat egy edénybe tesszük, lassú tűzön főzzük. A habot felverjük. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a kihűtött krémhez keverjük, a habot is beleforgatjuk. A cappucinót a tejjel összekeverjük, a hideg tésztát belocsoljuk vele, majd megkenjük a krémmel.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém kicsit megszilárduljon. Szeletelés után tejszínhabbal díszítjük.