Céklaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A céklát megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és a margarinon elkezdjük párolni.
Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát és együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd jó fél órán át főzzük.
Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk.
Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.
Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a levest szórjuk meg a pörkölt mandulaforgáccsal.