Főoldal / Levesek / Céklaleves

Céklaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Céklaleves

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy cékla
  • 1 db lila hagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bazsalikom
  • 1 ek méz
  • őrölt fehér bors
  • 1 citrom leve
  • margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és a margarinon elkezdjük párolni.

Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát és együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd jó fél órán át főzzük.

Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk.

Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.

Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a levest szórjuk meg a pörkölt mandulaforgáccsal.

Céklaleves 4.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére