Céklasaláta sajtkosárban
Hozzávalók:
Sajtkosár hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A céklát puhára főzni, majd kihűteni és lehámozni a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldarabolni.
Az almát szintén meghámozni, majd akkorára feldarabolni mint a cékla.
Egy tálba tenni a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverni. (én magos-csípős mustárt tettem bele)
Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tenni, majd ráönteni a jól kikevert tartármártást.
1-2 órát pihentetni, közben többször átkeverni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sajtokat, külön-külön lereszelni.
Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból tenni, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütni. (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti)
Kivéve, rögtön egy formára ráfordítani és kicsit rányomkodni, hogy felvegye a kosárformát. (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát)
A formán hagyni kihűlni!!!! (gyorsan kihűl és megkeményedik)
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazni a salátát, és úgy kínálni.