Chilis bab
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk.
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk. Üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és picit megfuttatjuk. (vigyázzunk, hogy ne égjen meg)
Beletesszük a darált húst, a sót, a borsot, a paprikát, az oreganót, és a chilit vagy erős pistát.
Addig kevergetjük a forró olajban amíg a hús kifehéredik, és apró darabokra morzsolódik.
Ezután beletesszük az apróra vágott konzerv paradicsomot, adunk hozzá 4-5 evőkanál ketchupot, és 20-25 percig forraljuk. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, azért, hogy kellően szaftos legyen.
Megkóstoljuk, és szükség esetén utána ízesítünk.Beletesszük a babot és a kukoricát, majd összeforraljuk.
Friss kenyérrel forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!