Főoldal / Birka / Marha / Chilis bab

Chilis bab

Chilis bab

Chilisbab

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • ketchup
  • bors
  • paprika
  • chili (vagy Erős Pista)
  • oregáno
  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk.
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk. Üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és picit megfuttatjuk. (vigyázzunk, hogy ne égjen meg)

Beletesszük a darált húst, a sót, a borsot, a paprikát, az oreganót, és a chilit vagy erős pistát.
Addig kevergetjük a forró olajban amíg a hús kifehéredik, és apró darabokra morzsolódik.

Ezután beletesszük az apróra vágott konzerv paradicsomot, adunk hozzá 4-5 evőkanál ketchupot, és 20-25 percig forraljuk. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, azért, hogy kellően szaftos legyen.

Megkóstoljuk, és szükség esetén utána ízesítünk.Beletesszük a babot és a kukoricát, majd összeforraljuk.
Friss kenyérrel forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére