Főoldal / Birka / Marha / Chilis bab II

Chilis bab II

Chilis bab II

Chilis bab II

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha felsál vagy lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz hámozott kockázott paradicsomkonzerv
  • 2 doboz konzerv vörös bab
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • bors
  • chili paprika
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 doboz kukorica konzerv
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az olívaolajat egy nagy lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a megpucolt majd összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma üvegesre pirul.
Beletesszük a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.

Hozzáadjuk a paradicsom konzervet a levével együtt, fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel, chilivel.
Hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricakonzervet a levükkel együtt, majd lassú tűzön addig pároljuk, amíg a leve kellően elfől.

A vége felé belekeverjük a sűrített paradicsomot, és még egyet forralunk rajta.
Ilyenkor célszerű megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni, fűszerekkel, sóval, vagy chilivel.

Friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Készíthető szárazbabból is, de azt előző este áztassuk be. Szárazbabból készítve a főzési idő hosszabb. Ha valaki a chilit túl erősnek tartja, a magjait ne tegye bele így enyhít rajta, vagy használjon helyette egy kevés Erős Pistát.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére