Chilis borsos csirke egészben sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük.
A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk.
Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.
A burgonyát sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkét.
A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá