Főoldal / Szárnyas Ételek / Chilis rozmaringos csirke

Chilis rozmaringos csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis rozmaringos csirke

Chilis rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű konyhakész csirke
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tipp / megjegyzés:
A rozmaring leveleit és a chilit apróra vágjuk.

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk.

Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a chilit,szárnyas fűszert, borsot és a rozmaringot.

Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.

A csirkét tepsibe tesszük,mellé szórjuk a fokhagymát, kevés vizet öntünk alá és fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük.

Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére