Chilis sertéstarja
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk.
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára.
Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.
A húst serpenyőben kevés olajon átsütjük majd félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét és a mustárt.
Beleteszünk apróra vágott chilit vagy chili port,csipet sót, megszórjuk a liszttel és két-három percig pirítjuk.
Kevés vizet öntünk rá és kiforraljuk. A húst a pecsenyelével, rizzsel és sült újburgonyával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!