Chilis sólet parasztkolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Megfőzzük a tojást.
A szalonnát felkockázzuk, hagymákat fel aprítjuk, majd a zsíron megdinszteljük őket. Hozzáadjuk a babot a levével együtt, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt. Ízlés szerint fűszerezzük.
Felszeleteljük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. A kolbászt a babhoz adjuk.
A babhoz hozzáöntjük a bort, majd tálalunk.
A sólettet a tojással, chili paprikával, szeletelt paprikával és paradicsommal tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, hát ezzel készítettem. Legközelebb majd liba kerül bele.