Főoldal / Sertés ételek / Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • grill vagy steak fűszerkeverék
  • étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük.

A fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnából 4 darab kb 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk.

A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.

A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük.

Szalmaburgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére