Citromkrémes habos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét.
A lisztet, a mandulát, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet.
3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejjel elkeverjük a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A vajat kihabosítjuk, citromaromával vagy a citromhéjjal. Majd a lehűtött krémet apránként belekeverjük.
A kihűtött tésztára kenjük.
A tejszínt a narancshéjjal ízesítve habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
A hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.