Citromkrémes keksz süti
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kekszet lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam).
A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük.
A tejet teljesen felforraljuk, majd beleöntjük a masszát, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, állandó keverés mellett.
A citrom kinyomott levét hozzáadjuk, és elkeverjük.
Ha félig kihűlt, rákenjük a kekszrétegre.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és rákenjük a krémre.
Majd befedjük keksszel az egészet.
Hűtőben legalább 4 órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp / megjegyzés:
Nyári melegbe hűsítően hat.