Főoldal / Desszertek / Citromkrémes keksz süti

Citromkrémes keksz süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromkrémes keksz süti

Citromkrémes keksz süti

Hozzávalók:

  • 1 cs vajas keksz
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 2 nagy ek liszt
  • fél l tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A kekszet lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam).

A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük.

A tejet teljesen felforraljuk, majd beleöntjük a masszát, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, állandó keverés mellett.
A citrom kinyomott levét hozzáadjuk, és elkeverjük.

Ha félig kihűlt, rákenjük a kekszrétegre.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és rákenjük a krémre.
Majd befedjük keksszel az egészet.

Hűtőben legalább 4 órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp / megjegyzés:
Nyári melegbe hűsítően hat.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére