Citromos áfonyás pite – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az alaphoz a száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd a kókuszvajjal jól összedolgozzuk, amíg össze nem áll a tészta. Egy piteformába (kb. 21 cm) nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen, úgy, hogy legyen pereme is. (Nedves kézzel szép simára lehet nyomkodni.) 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük az alapot, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A sütőt visszavesszük 160 fokra.
A töltelékhez az áfonyán kívül mindent összeturmixolunk, az édesítőt mindenki a saját ízlésének megfelelően adagolja. Az alábbi recept szerint enyhén édes, de aki édesebben szereti tegyen még bele.
Az elősütött alapba szórjuk a fagyott áfonyát, ráöntjük a citromos folyadékot és 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha megmozgatva a formát, már nem folyik a massza, de nem baj, ha még remegős picit, mert hűlés közben teljesen megszilárdul.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.