Főoldal / Desszertek / Citromos emelet

Citromos emelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos emelet

Citromos emelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • tej
  • 2 db tojás
  • 10 csapott evőkanál porcukor
  • 1/2 cs. szalalkáli
  • pici só

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 3 cs. tejszínízű pudingpor
  • 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 3,5 dl (8 evőkanálnyi)körüli sárgabaracklekvár
  • 8 ek. cukor

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 ek. víz
  • 3 ek. rostmentes sárgabaracklekvár

A sütéshez:

  • 25×39 cm-es tepsi (hátoldalát margarinnal lekenve)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd tepsi hátoldalán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.

A krém készítése:

A pudingporokat a cukorral,tejjel sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal, citromhéjjal, citromlével jó krémesre összekeverjük.

A sütemény összeállítása:

Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.

A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk.
A süteményt bevonjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a citromos emeletet, hogy összepuhuljon a süteményünk.

Citromos emelet 5.00/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére