Citromos emelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd tepsi hátoldalán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.
A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal, citromhéjjal, citromlével jó krémesre összekeverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.
A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk.
A süteményt bevonjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a citromos emeletet, hogy összepuhuljon a süteményünk.