Citromos gyömbéres piskóta gyűrű
Hozzávalók:6 darabhoz:
A sziruphoz:
A díszítéshez:
Eszközök:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb 30 percig kelesztem langyos helyen,de csak addig amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kelnek a tészták addig elkészítem a szirupot.
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével, a vízzel, és a gyömbérrel. Felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm, amíg besűrűsödik.
A már megkelt kis tésztákat, 190 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba teszem.
Ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.