Citromos kapros csirkemell – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell filéket szeletekre vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, majd kevés olajon közepes lángon szép aranysárgára sütjük. Tányérra szedjük, és letakarjuk egy alufóliával míg elkészül a szósz.
A visszamarad olajon megdinszteljük a reszelt hagymát. Ha kevés az olaj, akkor pótoljuk ki még 1-2 evőkanállal. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsuk át, szórjuk meg a nyílgyökérporral, öntsük fel vízzel vagy csirkelevessel és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat, sózzuk borsozzuk és lassú tűzön pár perc alatt forraljuk össze, míg besűrűsödik a szósz.
A végén adjuk hozzá az aprított kaprot, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük. Tegyük bele a sült csirkemelleket, forgassuk át, és tálaljuk bármilyen zöldséggel, nokedlivel, tésztával, stb.