Citromos kocka III
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a diót, és a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport kikeverjük kevés tejjel, a cukorral, a citrom levével, és a fele citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük.A margarint kihabosítjuk, és apránként a már kihűlt pudinghoz keverjük.A krémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd kiveszünk belőle egy keveset amit kakaóporral megszínezünk.
A tejszínt a pudingos krémre simítjuk, majd a kakaós tejszínnel tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Tipp / megjegyzés:
Aki akarja citrom gerezdekkel is díszítheti. Ez nyáron igazán isteni mert nem édes, de mégis finom.