Főoldal / Desszertek / Citromos kocka III

Citromos kocka III

Citromos kocka III

Citromos kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 2 citrom leve és héja
  • 15 dkg puha ráma

A tetejére:

  • 5 dl Hulala tejszín
  • habfixáló
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a diót, és a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet.

Végül óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport kikeverjük kevés tejjel, a cukorral, a citrom levével, és a fele citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük.A margarint kihabosítjuk, és apránként a már kihűlt pudinghoz keverjük.A krémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd kiveszünk belőle egy keveset amit kakaóporral megszínezünk.
A tejszínt a pudingos krémre simítjuk, majd a kakaós tejszínnel tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Tipp / megjegyzés:
Aki akarja citrom gerezdekkel is díszítheti. Ez nyáron igazán isteni mert nem édes, de mégis finom.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére