Citromos madártej
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjékből kemény habot verünk.
1 liter tejet felteszünk melegedni,. Amikor forrni kezd, egy fagyis kanállal a fehérje habból gombócokat szaggatunk bele. 1-1 percig főzzük mindkét oldalát, majd kiszedjük, és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. (egyszerre csak 4-5 gombócot főzzük, mert megduzzadnak)
A többi tejben simára keverjük a pudingporokat, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, majd hozzá öntjük a meleg tejhez, és alacsony lángon állandó keverés mellett besűrítjük.
A krémet egy hőálló edénybe/jénaiba öntjük, majd ha már csak langyos rátesszük a habgombócokat, és mehet a hűtőbe. Jól behűtve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A citromtól kellemes pikáns lesz a madártej, ilyen melegben üdítően jól esik.