Citromos málnás kockák Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Az összeállításhoz/díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd apránként a cukrot is hozzákeverjük. Amikor már jó kemény a hab, a tojások sárgáját, az olajat és a meleg vizet is hozzákeverjük (nagy fordulaton), majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, és ekkor már csak kézi habverővel simára keverjük. Három egyforma lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt 30 x 40 cm-es tepsiben. 170fokon körülbelül 20 percig sütjük. Tűpróba!
Elkészítjük a krémet. A pudinghoz hozzákeverjük a tojásokat a fele mennyiség vízzel. A víz másik felébe beletesszük a cukrot és ebbe belekavarjuk a pudingos masszát és folyamatosan kevergetve péppé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben meg-meg kevergetjük, hogy ne bőrösödjön be.
A kihabosított teavajat, a citrom héját és 2 db citrom levét hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
Az alsó lapot megkenjük málna dzsemmel, majd a krémnek nem egészen a felével.(hogy a tetejére is maradjon)
Ugyanígy járunk el a második lapnál is. A harmadik piskótalappal beborítjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Amikor kivesszük a hűtőből, a maradék krémmel a lekenjük a tetejét és villával hullámosra díszítjük.
Másnap a sütemény széleit levágjuk, kockákra szeljük, és egy-egy málna szemmel díszítjük.