Főoldal / Szárnyas Ételek / Citromos-mézes sült csirkecomb

Citromos-mézes sült csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos-mézes sült csirkecomb

Citromos-mézes sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db citrom
  • 2 dl méz
  • őrölt fehér bors
  • bazsalikom (szárított)
  • 1 dl olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Az egyik citrom levét facsarjuk ki, majd adjuk hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint bazsalikomot, és keverjük alaposan össze.

Ezután forgassuk meg alaposan a combokat a pácban, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Sütés előtt szintén forgassuk át a combokat, majd helyezzük egymásmellé a tepsiben. A másik citromot vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük rá a combokra a citromkarikákat. Ezután öntsük rá a visszamaradt pácot, majd fedjük le egy fóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a párolási idő függ a combok méretétől is!!)

Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Citromos-mézes sült csirkecomb 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére