Citromos puding – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A citromlevet és vizet öntsük egy vastagfalú kisebb fazékba és melegítsük fel. Nem kell felforralni, csak legyen forró.
A tojássárgákat az édesítővel keverjük habosra, fehéredésig, ez legalább 3-4 perc magas fokozaton keverve. Adjuk hozzá a szentjánoskenyérmag lisztet és keverjük csomómentesre. Lassú sugárban öntsük hozzá a forró citromos vizet, közben alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Öntsük vissza az egészet a fazékba és alacsony lángon folyamatosan keverve sűrítsük be. Fontos, hogy ne forraljuk fel és folyamatosan keverjük, mert könnyen kicsapódik a sárgája. Gyorsan besűrűsödik egyébként.
Amikor sűrű öntsük át egy tálba, mert a fazékban még tovább főne, hagyjuk kihűlni, és közben többször keverjük át. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt.
A behűtött kókuszkrémet verjük fel és forgassuk bele a kihűlt citromos krémbe. Adagoljuk poharakba vagy tálkákba és hűtsük be. Friss gyümölccsel kínáljuk.