Citromos ringlós kevert
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy mély tálban habverővel kikeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megszórjuk a magozott, lisztbe forgatott ringlóval.
180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.
A pudingport kevés tejben a cukorral, az ételfestékkel elkeverjük, és a többi tejhez öntve a tűzön besűrítjük, majd félretesszük hűlni.Mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom aromát, és a margarint, majd robottal jól elkeverjük.
A langyosra hűlt tészta tetején simítjuk a krémet.A krém tetejét kirakjuk magozott ringló szemekkel, és a krémmel díszítjük. Hűtőben dermesztjük, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez a tészta a citromaromától és a kevés cukortól kellemes ízű lesz nem túl édes, így a melegben is ízletes édesség.