Főoldal / Desszertek / Citromos ringlós kevert

Citromos ringlós kevert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos ringlós kevert

Citromos ringlós kevert

Hozzávalók:

  • 15 ek. liszt
  • 5 ek. nyírfacukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg magozott ringló

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 kk. ételfesték
  • 1 citrom aroma
  • 15 dkg puha ráma
  • magozott ringló a díszítéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy mély tálban habverővel  kikeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megszórjuk a magozott, lisztbe forgatott ringlóval.

180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.

A pudingport kevés tejben a cukorral, az ételfestékkel elkeverjük, és a többi tejhez öntve a tűzön besűrítjük, majd félretesszük hűlni.Mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom aromát, és a margarint, majd robottal jól elkeverjük.

A langyosra hűlt tészta tetején simítjuk a krémet.A krém tetejét kirakjuk magozott ringló szemekkel, és a krémmel díszítjük. Hűtőben dermesztjük, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ez a tészta a citromaromától és a kevés cukortól kellemes ízű lesz nem túl édes, így a melegben is ízletes édesség.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére