Főoldal / Egytálételek / Csatatéri pincepörkölt

Csatatéri pincepörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csatatéri pincepörkölt

Csatatéri pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 5 kg burgonya
  • 3 kg sertéslapocka
  • 1 kg gomba (ha lehet erdei)
  • 40 dkg húsos zsírszalonna
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 2-3 dl sűrített paradicsomlé
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál darált paprika krém
  • 4-5 babérlevél
  • 10 dkg zeller
  • 30 dkg petrezselyem
  • 50 dkg sárgarépa
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 5000 FT felett Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Bográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, majd ráöntjük a felaprított vöröshagymát. 2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk.
Sózzuk és köménnyel, borssal, babérlevéllel valamint a paprika krémmel ízesítjük.
Lassú tűzön, lehetőleg saját levében főzzük. Ha elfőné a levét, száraz vörösbort öntünk alá.

20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és ráöntjük a paradicsomlevet.
A hús pirításától számított 40 perc múlva, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Erősebb lángon 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felaprított gombát is.
10 perc múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Az elfőtt levet, most már vízzel pótoljuk. Lehetőleg kevés lével készítsük.

Csípős zöldpaprikával, pikánssá tehetjük.
Friss házikenyérrel vagy sós pogácsával a legfinomabb!

Mentés

Mentés

Mentés

Csatatéri pincepörkölt 5.00/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére